Αφιέρωμα από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε ένα πρότυπο ανθρωπισμού και κοινωνικής προσφοράς, στη Helen Zaxos

H Helen Zaxos είναι κόρη Ελλήνων μεταναστών και γεννήθηκε στο Ντάργουιν της Βόρειας Αυστραλίας.

Μετά το Λύκειο, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές τις πάνω στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό κλάδο.

Εργάστηκε σε τμήματα έκτακτης ανάγκης σε τριτοβάθμια Νοσοκομεία, σε κοινότητες των αυτοχθόνων πληθυσμών, σε απομακρυσμένες περιοχές της Αυστραλίας. Το 2013 η Helen πήγε εθελοντικά ως Νοσηλεύτρια στις Φιλιππίνες, μετά από τον καταστροφικό τυφώνα που έπληξε τον πληθυσμό, και το 2014 εργάστηκε εθελοντικά για την προάσπιση των προσφύγων στο νησί των Χριστουγέννων βοηθώντας άπορους  και συνταξιούχους, ώστε να λαβαίνουν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Το 2015 προσφέρθηκε εθελοντικά και πήγε στο Νεπάλ. Εκεί έφτασε μέχρι τις απομακρυσμένες περιοχές Ghorka και Ahrket. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου μάζεψε χρήματα για ιατρική προμήθεια και κατέφθασε στη Λέσβο σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Εκεί περιέθαλψε πρόσφυγες από τη Συρία και τις γύρω χώρες, και στη συνέχεια μετέφερε τη βοήθειά της στην Ειδομένη.

Η ίδια ξεκίνησε τον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης που δόθηκε από το «Ambulance  Victoria» και συγκέντρωσε χρήματα για τους πρόσφυγες στη Λέσβο, αλλά συγχρόνως δώρισε και εξοπλισμό σε Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος.

Ως Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ στην περιοχή της, κινητοποίησε την ομογένεια και εξασφάλισε χρηματικά ποσά που με αυτά συνεχίζει να ενισχύει Νοσοκομεία, εθελοντικές ομάδες και σωματεία τα οποία σχετίζονται με την «Υγεία».

Πρόκειται για μια γυναίκα που ξεχειλίζει από ανθρωπισμό και συμπόνια και δεν παύει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Η ίδια έχει αποδείξει έμπρακτα πως κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, τη θρησκεία ή την ιδεολογία. Η Helen Zaxos δεν έχει κλειστεί στον μικρόκοσμο του ατομισμού, αλλά έχει στρέψει τη ζωή της προς τους συνανθρώπους της και την παροχή βοήθειας και αλληλεγγύης.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας είχε την τιμή να γνωρίσει μια ακούραστη ανθρωπίστρια. Η Helen Zaxos στήριξε και συνεχίζει να τη στηρίζει με δωρεές την ομάδα μας ως προς τον εξοπλισμό. Ως τώρα μας έχει παρέχει: μια Επιταγή των 100€, έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και ένα φορείο Διάσωσης «Spencer Total Rescue System». Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας της εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά της και της εύχεται καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε κάθε της βήμα.