Διάσωση Ορειβατών στον Όλυμπο

Τη Δευτέρα 20 Μαϊού σημειώθηκαν στον Όλυμπο δυο περιστατικά τραυματισμών με χρονική διαφορά 50 λεπτών.

Στο πρώτο περιστατικό ένας ορειβάτης με καταγωγή από τη Βουλγαρία, καθώς διέσχιζε το μονοπάτι “Κοφτό”, γλίστρησε και χτύπησε το κεφάλι του. Η πτώση επέφερε στον άτυχο ορειβάτη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, ενημερώθηκε άμεσα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Εγκαίρως, στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησαν την επιχείρηση της διάσωσης.

Φτάνοντας στον ορειβάτη οι πυροσβέστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό που βρισκόταν στο σημείο, μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο super puma.  Ο τραυματισμένος ορειβάτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Στο δεύτερο περιστατικό ένας Αμερικανός ορειβάτης τραυματίστηκε στον ώμο του, καθώς γλίστρησε στην “Κακόσκαλα”. Με τη συνοδεία του διαχειριστή του καταφυγίου κατέφθασε στον χώρο όπου βρισκόταν το super puma.

Προέλευση κειμένου και φωτογραφικού υλικού:

http://stalagmaties.blogspot.com/

https://stalagmaties.blogspot.com/2019/05/super-puma-2.html?fbclid=IwAR0P5qmgtr-FMjpZiNT4PXpFG3VX5DUjHgk6b1UMTpzYwnWWiCjsLxZlfuY