Διαδικτυακή σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου με την Υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα και γυναίκες-εκπροσώπους φορέων για θέματα ισότητας των Φύλων

Διαδικτυακή σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου με την Υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα και γυναίκες-εκπροσώπους φορέων για θέματα ισότητας των Φύλων

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη για θέματα ισότητας των Φύλων, κατόπιν πρωτοβουλίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κας Σοφίας Μαυρίδου.

Στην πρώτη συνάντηση – γνωριμία συμμετείχαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα, η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κα Φωτεινή Βρύνα, η Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κα Ματούλα Βελώνη, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δημου Κατερίνης κα Ασημίνα Πούλιου και η κα Μαρία Πλασταρά εκ μέρους της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αλλά και κοινή πεποίθηση ότι θα πρέπει να  διαμορφωθεί ένα ενιαίο σχέδιο δράσης με την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κοινωνίας των πολιτών και με στόχους την ισότητα των φύλων,  την υποστήριξη της θέσης των γυναικών και την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στο σημερινό σύνθετο περιβάλλον.

«Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και η εξεύρεση λύσεων,  η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  της κοινωνίας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μας», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας κα Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας ότι η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ήδη στοχευμένες δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και οικονομικής και κοινωνικής ζωής, με βασικότερη τη «Συν-δημιουργία του Σχεδίου Ισότητας των Φύλων στο χώρο της Έρευνας και Καινοτομίας».

Παράλληλα η κα Σοφία Μαυρίδου μετέφερε σε όλες τις συμμετέχουσες την πρόθεση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την υποστήριξη δράσεων ισότητας τόσο σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων όσο και σε επίπεδο δήμων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε την Υφυπουργό κα Μαρία Συρεγγέλα για την εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια και από την προηγούμενη θέση της κας Συρεγγέλα ως Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων καθώς και  τις συμμετέχουσες αιρετές γυναίκες για τη συμβολή τους στο διάλογο που αναπτύχθηκε. Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα συνεχιστούν και με άλλους φορείς, οργανώσεις και επιτροπές.

Related Posts

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ