Εκπαίδευση στις Α΄ Βοήθειες από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γενικό Λύκειο του Κολινδρού

Την Τρίτη  08 Οκτωβρίου 2019,  η Διασωστική Ομάδα Πιερίας βρέθηκε στο  Γενικό Λύκειο του Κολινδρού. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών πάνω στις  Α΄ Βοήθειες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από την εκπαιδεύτρια και διευθύντρια προγράμματος του ERC Γεραρίδου Αθηνά και τον εκπαιδευτή Παπαζιό Αναστάσιο σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ευελπιστούμε η παρουσία μας στο Λύκειο του Κολινδρού να ήταν εποικοδομητική, έτσι ώστε οι μαθητές και οι  μαθήτριες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους σε μια κρίσιμη στιγμή. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Αμερικανό φιλόσοφο και  παιδαγωγό Jonh Dewey: “Η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή, είναι η ίδια η ζωή”.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Γενικού Λυκείου του Κολινδρού  κ. Αποστολόπουλο, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και όλους  τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη  συνεργασία και την άψογη φιλοξενία.

Related Posts