Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ενημερώθηκε για το Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κ. Χρήστο Δαραμήλα

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, φιλοξένησε στο χώρο της τον κ. Χρήστο Δαραμήλα. Πρόκειται για ένα Βιολόγο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, και πιστοποιημένο Εκπαιδευτή για τη φροντίδα του Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό IDS.

Ο κ. Χρήστος Δαραμήλας, αφού ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας πάνω στα θέματά του διαβήτη, ανέλυσε όλους τους τύπους του διαβήτη, και κατέρριψε κάποιους λανθασμένους «μύθους», του τύπου: «Μπορείτε να κολλήσετε διαβήτη από άλλο άτομο;», ή «Τα άτομα με διαβήτη δεν πρέπει να γυμνάζονται;».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά που πάσχουν από το «Διαβήτη τύπου 1», καθώς και η αναγκαία παροχή γνώσεων στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριες των παιδιών που πάσχουν από το συγκεκριμένο τύπο Διαβήτη.

Αυτό που τονίστηκε περισσότερο στην ομιλία του κ. Δαραμήλα ήταν πως: «Ο Διαβήτης είναι μία ασθένεια που δε θεραπεύεται, αλλά απλώς αντιμετωπίζεται».

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρήστο Δαραμήλα για τις γνώσεις που προσέφερε στα μέλη της ομάδας, αλλά και την κ. Σωτηρία Ουσταμπασίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας για την πρωτοβουλία και την παρουσία της στην ομιλία.

Related Posts