Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς με σκοπό την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στηρίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής… 20 χρόνια δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξιοποίηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς.

Είναι αξιέπαινο το γεγονός πως 91 ελληνικές πόλεις προσπαθούν να προωθήσουν τη βιωσιμότητα και την κοινωνική αειφορία  στους πολίτες. Ανάμεσα σ’ αυτές τις πόλεις είναι και η πόλη μας… η Κατερίνη!

Με γνώμονα το σύνθημα «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας διοργάνωσαν διάφορες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν πολλές εθελοντικές ομάδες και αθλητικοί σύλλογοι. Πιο συγκεκριμένα, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο σύλλογος δρομέων «ΖΕΥΣ» Πιερίας, το σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αίολος» Κατερίνης συμμετείχαν στις δράσεις κι έδωσαν χρώμα και ρυθμό στην πόλη της Κατερίνης.

Ο σκοπός των δράσεων ήταν και είναι αφενός η προστασία της υγείας όλων μας και  αφετέρου η καλλιέργεια βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Είναι εμφανές πως οι δράσεις στοχεύουν στη διαμόρφωση και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά παράλληλα και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξιοποίηση εναλλακτικών και βιώσιμων τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Η κορύφωση των δράσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 19 Σεπτεμβρίου, όπου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Κινητικότητας η Ποδηλατική Απόδραση σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης,  τους Φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας διοργάνωσαν μια όμορφη διαδραστική και επιμορφωτική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια εκδήλωση που ήταν επενδυμένη με δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής, αθλητικές εκδηλώσεις, παιχνίδια στο δρόμο, ζωγραφική και εκμάθηση πρώτων βοηθειών, κατά παράκληση των παρευρισκομένων. Οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας φίλοι παρευρέθηκαν κατά μήκος της Μ. Αλεξάνδρου και στην περιοχή του Πάρκου της Κατερίνης και τη γέμισαν με χρώματα και χαμόγελα.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Κατερίνης και την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας για την πρόσκληση συμμετοχής. Με τη σειρά της συγχαίρει τους διοργανωτές και τις διοργανώτριες της υπέροχης αυτής εκδήλωσης, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την τόσο όμορφη και δημιουργική δράση!