Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στην 35η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης

Το βράδυ του Σαββάτου της 7ης  Σεπτεμβρίου 2019 η 35η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης έχοντας ως προίκα την μακρόχρονη ιστορία της έριξε την αυλαία της. Ο Δήμος Κατερίνης συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την ασφάλεια μερίμνησε  για την υγειονομική προστασία τόσο των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης, όσο και των εργαζομένων.  Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ανέλαβε από κοινού μαζί με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης την υγειονομική κάλυψη του χώρου της εμποροπανήγυρης καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής της.

Η  εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης απέδειξε για μια ακόμη χρονιά πως πρόκειται για έναν θεσμό αρκετών χρόνων που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας, αλλά συνάμα ταξιδεύει τους επισκέπτες στις γλυκιές και μοναδικές αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μόλις 2,7 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Κατερίνης, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την ψυχαγωγία, με τις αγορές και την εστίαση. Μέσα από έναν περίπατο στον εμπορικό τομέα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προϊόντα των τοπικών και μη παραγόντων. Ο τομέας εστίασης με τις υπέροχες ευωδίες του καλούσε τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκίσματα, τα εδέσματα και όχι μόνο. Από την εμποροπανήγυρη δε θα μπορούσε να παραλειφθεί και ο τομέας της ψυχαγωγίας. Ο συγκεκριμένος τομέας μέσα από μια ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων μαγνήτιζε τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της εμποροπανήγυρης, και μαγευτικά τους οδηγούσε σε ένα ατελείωτο παιχνίδι ξεγνοιασιάς και παιδικής ανεμελιάς.

Η εμποροπανήγυρη της Κατερίνης είναι ένας θεσμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την παράδοση. Για τον λόγο αυτό δε θα μπορούσε να παραληφθεί το στοιχείο της παραδοσιακής μουσικής. Καθημερινά οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να διασκεδάσουν μέσω της παραδοσιακής μουσικής στην ιστορία του λαού μας, στις ρίζες μας. Μέσα σε ένα κλίμα με χρώματα πολιτισμού και παράδοσης η εμποροπανήγυρη έδωσε τους επισκέπτες τη δυνατότητα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας.