”Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον 10ο Ημιμαραθώνιο KATERINI RUN 2019”

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον 10ο Ημιμαραθώνιο KATERINI RUN 2019

Την Κυριακή 03 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε o 10ος Ημιμαραθώνιος με τον τίτλο “KATERINI RUN 2019”. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές γιορτές της Πιερίας, η οποία προάγει τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας», και προσφέρει κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δημιουργικές και όμορφες δράσεις.

Σε αυτή τη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή συμμετείχαν άτομα όλων των ηλικιών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Πλήθος αθλητών, μουσικά σχήματα και δεκάδες εθελοντές έδωσαν πνοή και χρώμα σε αυτή την τόσο όμορφη διοργάνωση.

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων διοργάνωσαν τον 10ο Ημιμαραθώνιο.

Το σημείο εκκίνησης και λήξης του αγώνα, ήταν η πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς περιελάμβανε τον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Ολυμπιακής Ακτής, καθώς και τις κοινότητες της Παραλίας, της Καλλιθέας και της Περίστασης. Οι δρομείς καθ’ όλη τη διαδρομή του αγώνα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό τοπίο της περιοχής, το οποίο συνδύαζε αρμονικά τη φυσική ομορφιά του δεσποτικού Ολύμπου, τα πανέμορφα Πιέρια όρη, αλλά και τη θαλασσινή αύρα της παραλιακής ζώνης.

Η Διασωστική ομάδα κάλυπτε υγειονομικά τον Ημιμαραθώνιο και συνεργάστηκε αρμονικά με όλους τους παρευρισκόμενους φορείς, όπως το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τη Λέσχη  Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, στον οποίο μάλιστα, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες. Η άμεση ενημέρωση που μας παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Ημιμαραθώνιου, συνέβαλε στην ομαλή έκβαση αυτής της τόσο όμορφης αθλητικής εκδήλωσης.

Η αλήθεια είναι πως ο αθλητισμός είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της ζωής μας, όπου η συμμετοχή είναι Νίκη και ο τερματισμός Θρίαμβος! Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της όμορφης εκδήλωσης, σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά κυριότερα στους ίδιους τους δρομείς.

Related Posts

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ