Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Grassroots Week

Σήμερα, Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, στη Νέα Έφεσο πραγματοποιήθηκε μια Ποδοσφαιρική Εκδήλωση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τον τίτλο “Hello Football Friend”. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της UEFA “Grassroots Week”. Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε εκεί, και παρείχε την υγειονομική κάλυψη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια έως 15 ετών, μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών, άτομα με ειδικές ανάγκες, κοινωνικοί φορείς, αλλά και οργανωμένες δομές προσφύγων.

Το αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας γέμισε με χρώματα, χαμόγελα, μπαλόνια  και παιδικές φωνές. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι, χαρά και ποδόσφαιρο, οι μικροί μας φίλοι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του “Ρατσισμού”, και απέδειξαν πως στον κόσμο του αθλητισμού δεν υπάρχει “χώρος” για κοινωνικές διακρίσεις. Για μια ακόμη φορά τα παιδιά ανέλαβαν παιδαγωγικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, μας δίδαξαν τις έννοιες της “Ευγενούς άμιλλας”, του “Ευ αγωνίζεσθαι”, αλλά ανέδειξαν και την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Ποδοσφαιρικής Εκδήλωσης, αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν και παρευρέθηκαν σε αυτή την τόσο όμορφη εκδήλωση!