Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο North Olympus Trail Vrontou

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Βροντού Πιερίας τους αγώνες ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «North Olympus Trail Vrontou». Πρόκειται για μια από τις  αθλητικές γιορτές της Πιερίας, η οποία προάγει τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας», και προσφέρει κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δημιουργικές και όμορφες δράσεις.

Οι δυο ορεινοί αγώνες των 20 χλμ. και των 6 χλμ. πραγματοποιήθηκαν στα άγρια μονοπάτια του Βορειοανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας. Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη και η προβολή της βορειοανατολικής πλευράς του Ολύμπου. Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον αγκάλιασε απλόχερα και δέχτηκε τους δρομείς, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό τοπίο της περιοχής, και να «μαγευτούν» από τα χρώματα και τη φυσική ομορφιά των δασικών και ορεινών μονοπατιών.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας και το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. παρευρέθηκαν στους ορεινούς αγώνες τρεξίματος και παρείχαν την υγειονομική κάλυψη στους δρομείς.

Σύμφωνα με τον Μ. Αλέξανδρο ”Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει”. Οι αθλητές κατάφεραν και έτρεξαν σε ένα ανώμαλο έδαφος, το οποίο συνδύαζε άναρχα πέτρες, χώμα και λάσπες. Για τον λόγο αυτό η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει τους δρομείς για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Παράλληλα, εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των ορεινών αγώνων.