‘’Η εξόρμηση της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στην Αγία Κόρη ‘’

‘’Η εξόρμηση της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στην Αγία Κόρη ‘’

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου μια ομάδα έξι διασωστών αποτελούμενη από τους Κατσίκα Νικόλαο, Φουνδούκα Λήδα, Τζιότζιου Μαρίνα, Κωστόπουλο Νικόλαο, Παπαδοπούλου Μαριάνθη και Νικολοπούλου Θεοπίστη επισκέφτηκαν μαζί με έναν μικρό βοηθό, τον Μπένο Ιωάννη, την περιοχή της Αγίας Κόρης Ολύμπου με σκοπό την καθαριότητα της.

Τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας, μαζί με τον μικρό τους βοηθό, αφού κατέβηκαν το εκκλησάκι της Αγίας Κόρης κινήθηκαν προς το φαράγγι με κατεύθυνση προς τα επάνω. Στα πρώτα 20m. της διαδρομής βρήκαν έναν πεταμένο σωλήνα αποχέτευσης μήκους 5m. Στα επόμενα 20m. εντόπισαν ακόμη έναν σωλήνα αποχέτευσης μήκους 2,5m. Επιπλέον, 150m μακριά από την Αγία Κόρη βρέθηκε και μια μεταλλική συσκευή. Δυστυχώς, δεν έγινε εφικτή η απομάκρυνσή της από την εν λόγω περιοχή, λόγω του μεγάλου βάρους της. Ωστόσο, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας θα επιχειρήσει εκ νέου την απομάκρυνση της στο άμεσο μέλλον.

Οι σωλήνες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη συγκεκριμένη περιοχή και παραδόθηκαν στους αρμόδιους φορείς του δήμου Δίου – Ολύμπου.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τους φορείς του Δήμου Δίου – Ολύμπου και πιο συγκεκριμένα την υπεύθυνη του Δασαρχείου κ. Καραθάνα Μαρία και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πράσινου του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Χαρέλα Σταύρο για την έγκρισή της δράσης της ομάδας και την άμεση ανταπόκρισή τους στην απομάκρυνση των σωλήνων.

Ολοκληρώνοντας, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει και τα μέλη της για την πρωτοβουλία και τη δράση τους. Όλοι μας οφείλουμε και μπορούμε να «ξεφύγουμε» από το μονοπάτι της άγνοιας, της αδιαφορίας και της κατάχρησης του φυσικού περιβάλλοντος, να αλλάξουμε πορεία «πλεύσης», και να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό, επιδεικνύοντας τον αναγκαίο σεβασμό.

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ