Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας

Το βράδυ της Παρασκευής 17ης Ιανουαρίου, μέσα σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στο Cafe – Wine Bar «Le Garcon» η ετήσια παραδοσιακή κοπή βασιλόπιτας της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.

 

Υποδεχόμενη τους προσκεκλημένους και τις προσκεκλημένες η πρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Γεραρίδου Αθηνά τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε που τίμησαν με την παρουσία τους την ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν η περιφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος μετά της συζύγου του, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπέττυ Σκούφα, ο εκπρόσωπος του Δήμου κ . Γεώργιος Τσιαλός, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου κ. Αναστάσιος Καρατζάς, ο πρόεδρος του ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. κ. Σταύρος Χριστοφορίδης μαζί με την αντιπρόεδρο κ. Σωτηρία Ουσταμπασίδου και τον κ. Δημήτρη Ζησιμόπουλο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ Αθανάσιος Λιακόπουλος, Μιχάλης Γεωργιάδης και τον Νικο Τσουπέη καθώς και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης μετά της συζύγου του.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι αρκετών συλλόγων του Ν. Πιερίας καθώς και η ΟΜΑΚ Καλαμαριάς,  με τους οποίους η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει την ευχέρεια να συνεργάζεται. Πρόκειται για συλλόγους, οι οποίοι από το δικό τους μετερίζι, ενώνουν τις δεξιότητες τους με την ομάδα μας και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας νιώθοντας ιδιαίτερη τιμή, ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους φίλους της ομάδας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Εύχεται σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ