Με μοναδική προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη, των ευπαθών ομάδων & ασθενών καθώς και την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της κυκλοφορίας για όλους τους οδηγούς, οργανώνεται το επιχειρησιακό πλάνο δράσης των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό, διατοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά η επικείμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

Με μοναδική προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη, των ευπαθών ομάδων & ασθενών καθώς και την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της κυκλοφορίας για όλους τους οδηγούς, οργανώνεται το επιχειρησιακό πλάνο δράσης των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό, διατοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά η επικείμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ».

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:

#Είμαστε ΟΛΟΙ μαζί

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπέδου «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται η Περιφερειακή Ενότητα και οι τρεις Δήμοι της ΠΙΕΡΙΑΣ, για την αντιμετώπιση των εξαιρετικώς ακραίων καιρικών φαινομένων χιονόπτωσης και παρατεταμένου ολικού παγετού που θα πλήξουν και την Πιερία.

 

Συνάντηση επιχειρησιακής ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ατομικής υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να εξετασθούν και αποφασισθούν τα μέτρα και οι δράσεις που θα εφαρμοστούν από όλους τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την συνεργασία τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, για την ετοιμότητα άμεσης απόκρισης – αντιμετώπισης των εκτάκτων και ακραίων φαινομένων χιονοπτώσεων και ολικού παγετού κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

 

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη με τον ασφαλέστερο και προσφορότερο τρόπο, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γεώργιος Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, Κουκουσέλας Γεώργιος, και ο Διοικητικής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, πύραρχος Παναγιώτης Πατσιαλής.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, είχε για το ίδιο θέμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της XXIV ΤΘΤ Λιτοχώρου, ταξίαρχο Χρήστο Ζιωτόπουλο, τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, Θεμιστοκλή Αδαμίδη, τον Λιμενάρχη Πλαταμώνα, Μπαζιάνα Παναγιώτη και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

 

Στην ετοιμότητα των φορέων και στην επικαιροποίηση του σχεδιασμού, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία των φορέων για την προστασία των πολιτών κατά τις προηγούμενες περιόδους και ευχήθηκε ότι το ίδιο θα γίνει και αυτή την φορά. Άλλωστε, όλοι οι φορείς είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το κύμα της κακοκαιρίας που έρχεται, βάσει της εμπειρίας προηγούμενων ετών, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων και μέσων που διαθέτει ο κάθε φορέας.

 

Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, οι παριστάμενοι εξέτασαν και συναποφάσισαν τις ενέργειες που πρέπει να εφαρμοστούν.  Επίσης, η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

 

Για κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ