Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο του Αιγινίου και στο Γυμνάσιο της Περίστασης

Την Τρίτη και την Τετάρτη 16 και 17 Απριλίου αντίστοιχα, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας» και μετά από πρόσκλησή των διευθυντών κ. Χατζή Διονυσίου, κ. Μπέη Κωνσταντίνας, καθώς και του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολείων βρέθηκε στα Γυμνάσια του Αιγινίου και της Περίστασης. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες των Γυμνασίων. Συνολικά την εκπαίδευση παρακολούθησαν περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά,  κ. Μπέζα Χριστίνα, κ. Νικολοπούλου Θεοπίστη και κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, και ειδικότερα τον Πλούταρχο, το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει. Με τη παρουσία μας στο Γυμνάσιο του Αιγινίου και της Περίστασης ευελπιστούμε να έχουμε «ανάψει» τη φωτιά της γνώσης των Α΄ Βοηθειών στο μυαλό των μαθητών και των μαθητριών. Έτσι, θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους, αλλά και να ενισχύσουν περαιτέρω το γνωστικό τους επίπεδο πάνω σε αυτές.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τους διευθυντές των δυο σχολείων, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πρόσκληση, τη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία τους.

Related Posts