Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον Σύλλογο Εθελοντισμού “Κυψέλη” Μεθώνης

Την Κυριακή στις 03 Νοεμβρίου του 2019 η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση, βρέθηκε στη Μεθώνη Πιερίας. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στα μέλη του Συλλόγου Εθελοντισμού “Κυψέλη” Μεθώνης.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC) και κ. Μαυρίδου Ιωάννα, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α’ Βοήθειες.

Έπειτα, ακολούθησε η εξάσκηση πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι εκπαιδεύτηκαν πάνω στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής Α’ Βοηθειών, και σε μια πιθανή δύσκολη στιγμή να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντισμού “Κυψέλη” κ. Λεωνίδου Ευθαλία, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου για την πρόσκληση, τη συνεργασία και την εξαίρετη φιλοξενία τους.

 

 

Related Posts