Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γενικό Λύκειο της Κάτω Μηλιάς

Την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκλησή της διευθύντριας, κυρίας Παξιμαδάκη Ειρήνης, καθώς και του Συλλόγου Διδασκόντων βρέθηκε στο Γενικό Λύκειο της Κάτω Μηλιάς. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α’ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες του Λυκείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες Γεραρίδου Αθηνά και Μπέζα Χριστίνα σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, και ειδικότερα τον Πλούταρχο: «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει». Με τη παρουσία μας στο Γενικό Λύκειο της Κάτω Μηλιάς ευελπιστούμε να έχουμε «ανάψει» τη φωτιά της γνώσης των Α’ Βοηθειών στο μυαλό των μαθητών και των μαθητριών. Έτσι, θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις Α’ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους, αλλά και να ενισχύσουν περαιτέρω το γνωστικό τους επίπεδο πάνω σε αυτές.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά την διευθύντρια διευθυντές του Λυκείου, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πρόσκληση, τη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία τους.

Related Posts