Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον Αθλητικό Σύλλογο Budokan Karate Dojo

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση βρέθηκε στον Αθλητικό Σύλλογο – Λέσχη Παραδοσιακών Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών Κατερίνης “Budokan Karate Dojo”. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά.

Το πρόγραμμά της παρουσίασης περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Αρχικά, οι εκπαιδευτές κ. Γεραρίδου Αθηνά, κ. Κύρου Αναστάσιος, κ. Μαυρίδου Ιωάννα, κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη και κ. Μπέζα Χριστίνα, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α’ Βοήθειες.

Έπειτα, ακολούθησε η εξάσκηση πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, τόσο οι ενήλικες, όσο και τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει Καταρρεύσει και δεν έχει Αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ένας αρχαίος Έλληνας σοφός είχε πει το εξής: “Γνους πράττε” που σημαίνει: “Να ενεργείς έχοντας γνώση”. H παρουσία μας στο σύλλογο Budokan Karate Dojo ευελπιστούμε να ήταν εποικοδομητική. Ευχόμαστε τόσο οι ενήλικες, όσο και οι μικροί μας φίλοι να απέκτησαν κάποιες βασικές γνώσεις Α’ Βοηθειών, έτσι ώστε σε μια δύσκολη στιγμή να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στο συνάνθρωπό τους.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον αθλητικό σύλλογο “Budokan Karate Dojo” για την πρόσκληση, τη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία.

 

Related Posts