Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον Σύλλογο Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper Κατερίνης (CHOPPER RIDERS CLUB)

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση επισκέφτηκε τον Σύλλογο Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper Κατερίνης.

Οι εκπαιδεύτριες κ. Μαρανή Άντζελα και κ. Μαυρίδου Ιωάννα ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α’ Βοήθειες και τη χρησιμότητα – αξιοποίησή τους.

Οι παρευρισκόμενοι – παρευρισκόμενες παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Ακόμη, πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Τα μέλη του Συλλόγου Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper είχαν τη δυνατότητα  να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες, να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν, αλλά και μέσα από απλές οδηγίες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες και να σώζουν ζωές.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper Κατερίνης, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τους.

 

 

Related Posts