Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον Ορειβατικό Σύλλογο της Βροντούς

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση επισκέφτηκε τον Ορειβατικό Σύλλογο της Βροντούς.

Οι εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά (διευθύντρια προγράμματος του ERC), κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη και κ. Μπέζα Χριστίνα ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες και τη χρησιμότητα – αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, εκτός από το θεωρητικό επίπεδο τα μέλη του Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια επίδειξη Α΄ Βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης και περιποίησης αιμορραγιών, ρινορραγιών, τραυμάτων, καταγμάτων και δαγκωμάτων – τσιμπημάτων.

Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι – παρευρισκόμενες παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Τέλος, πραγματοποιήθηκε, και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Συνοψίζοντας, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες και την αξιοποίησή τους στο βουνό και να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.