ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ολοκλήρωση προγράμματος συλλογής πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας

Εδώ και έναν χρόνο μαζί κάνουμε έναν αγώνα να μαζέψουμε πλαστικά μπουκάλια και καπάκια για καλό σκοπό. Με την βοήθεια όλων σας έχει μαζευτεί  η απαραίτητη ποσότητα.

Ο σκοπός έχει επιτευχθεί και πλέον το πρόγραμμα περνάει στην επόμενη φάση που είναι η διαχείριση του όγκου που έχει μαζευτεί,  με σκοπό την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Πέρα από της δυσκολίες όλων μας λόγω Covid -19 και των περιοριστικών μέτρων του, καταφέραμε και πάλι, όλοι μαζί να κάνουμε την «Διάθεσή μας Δράση» με απώτερο  σκοπό, την παροχή βοήθειας  σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Επίσημα το πρόγραμμα συλλογής πλαστικών και καπακιών ολοκληρώθηκε  και δεν θα μπορούμε να δεχθούμε πλέον άλλες ποσότητες.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σας ευχαριστεί θερμά για την βοήθεια και την υποστήριξη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας

Email: diasostikiomadapierias2001@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/resscueteampieria

Σας ευχαριστούμε πολύ

Υπεύθυνος προγράμματος

Ζάρκος Λεωνίδας

Υπεύθυνος Προγράμματος: Ζάρκος Λεωνίδας 6949231151

Πρόγραμμα συλλογής πλαστικών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Είμαι ΑμΕΑ. Δε γεννήθηκα έτσι, αλλά αναγκάστηκα να συμβιβαστώ. Δε θα πω ότι μου ήταν εύκολο… Πόσο απλό είναι, άλλωστε να δεχτείς, ότι:

Δε θα κουνήσεις ξανά τα πόδια σου;

Δε θα περπατήσεις;

Δε θα ξανατρέξεις;

 

Εσείς έχετε αναλογιστεί πόση ώρα χρειάζεται ή πόσα εμπόδια συναντάει ένας χρήστης αμαξιδίου ή ένας τυφλός, για να κάνει καθημερινές δουλειές; Σας διαβεβαιώνω πως οι άνθρωποι με αναπηρία κινητική και μη έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους. Η προσπελασιμότητα και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε ζωτικούς χώρους, δομές και υπηρεσίες είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι προνοιακή παροχή. Γιατί, η ΑΝΑΠΗΡΙΑ είναι μια λέξη, όπου δεν κολλάει…δε λερώνει…δεν προσβάλλει…Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κατοικούν περίπου 1.000.000 ΑμΕΑ, δηλαδή το 10% του πληθυσμού, 1 στους 10 πολίτες, με λίγα λόγια, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «μαχητές», γιατί σε καθημερινή βάση καλούνται να αντιμετωπίσουν ποικίλες δυσκολίες. Όλοι μας μπορούμε μέσα από απλές κινήσεις να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, γιατί όλοι είμαστε ΊΣΟΙ.

 

Πριν από τρία χρόνια η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, το Εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την αγορά ενός αναπηρικού αμαξίδιου. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου, το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, το Κέντρο Ημέρας «Τέσσερις εποχές», ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, η εταιρεία «Αυτοκινήτοδρομος Αιγαίου», καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας. Με γνώμονα τη «θέληση» και οδηγό το «όλοι μαζί μπορούμε» επιτεύχθηκε η αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου με σκοπό τη βελτίωση της μετακίνησης και την κάλυψη ιδιαίτερων αναγκών ανάμεσα στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης), όπου μοιράζονται τον ίδιο χώρο.

 

Τρία χρόνια μετά η Διασωστική Ομάδα Πιερίας επιθυμεί να συνεχίσει εκ νέου αυτή την όμορφη δράση και να προσφέρει ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο στους συμπολίτες μας. Για τον λόγο προβαίνει στη συλλογή καπακιών, καθαρών και συμπιεσμένων πλαστικών μπουκαλιών είτε νερού, είτε αναψυκτικών, καθώς και καθαρών, αλλά όχι συμπιεσμένων πλαστικών συσκευασιών απορρυπαντικών. Σε αυτή την προσπάθεια θα χρειαστούμε την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθειά σας. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, όχι για την ανταμοιβή, αλλά για τη χαρά που απλόχερα θα τους προσφέρουμε. Σύντομα, θα δημιουργηθούν διάφορα σημεία περισυλλογής στην πόλη μας! Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στη δράση μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω email “diasostikiomadapierias2001@gmail.com”, είτε τηλεφωνικώς στον ακόλουθο αριθμό: 6949231151

Ας μαζέψουμε καπάκια και πλαστικά μπουκάλια και ας μοιράσουμε χαμόγελα!

Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

ADS