Πρόγραμμα συλλογής πλαστικών από τη διασωστική ομάδα Πιερίας

Πρόγραμμα συλλογής πλαστικών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Είμαι ΑμΕΑ. Δε γεννήθηκα έτσι, αλλά αναγκάστηκα να συμβιβαστώ. Δε θα πω ότι μου ήταν εύκολο… Πόσο απλό είναι, άλλωστε να δεχτείς, ότι:

Δε θα κουνήσεις ξανά τα πόδια σου;

Δε θα περπατήσεις;

Δε θα ξανατρέξεις;

 

Εσείς έχετε αναλογιστεί πόση ώρα χρειάζεται ή πόσα εμπόδια συναντάει ένας χρήστης αμαξιδίου ή ένας τυφλός, για να κάνει καθημερινές δουλειές; Σας διαβεβαιώνω πως οι άνθρωποι με αναπηρία κινητική και μη έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους. Η προσπελασιμότητα και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε ζωτικούς χώρους, δομές και υπηρεσίες είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι προνοιακή παροχή. Γιατί, η ΑΝΑΠΗΡΙΑ είναι μια λέξη, όπου δεν κολλάει…δε λερώνει…δεν προσβάλλει…Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κατοικούν περίπου 1.000.000 ΑμΕΑ, δηλαδή το 10% του πληθυσμού, 1 στους 10 πολίτες, με λίγα λόγια, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «μαχητές», γιατί σε καθημερινή βάση καλούνται να αντιμετωπίσουν ποικίλες δυσκολίες. Όλοι μας μπορούμε μέσα από απλές κινήσεις να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, γιατί όλοι είμαστε ΊΣΟΙ.

 

Πριν από τρία χρόνια η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, το Εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την αγορά ενός αναπηρικού αμαξίδιου. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου, το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, το Κέντρο Ημέρας «Τέσσερις εποχές», ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, η εταιρεία «Αυτοκινήτοδρομος Αιγαίου», καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας. Με γνώμονα τη «θέληση» και οδηγό το «όλοι μαζί μπορούμε» επιτεύχθηκε η αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου με σκοπό τη βελτίωση της μετακίνησης και την κάλυψη ιδιαίτερων αναγκών ανάμεσα στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης), όπου μοιράζονται τον ίδιο χώρο.

 

Τρία χρόνια μετά η Διασωστική Ομάδα Πιερίας επιθυμεί να συνεχίσει εκ νέου αυτή την όμορφη δράση και να προσφέρει ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο στους συμπολίτες μας. Για τον λόγο προβαίνει στη συλλογή καπακιών, καθαρών και συμπιεσμένων πλαστικών μπουκαλιών είτε νερού, είτε αναψυκτικών, καθώς και καθαρών, αλλά όχι συμπιεσμένων πλαστικών συσκευασιών απορρυπαντικών. Σε αυτή την προσπάθεια θα χρειαστούμε την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθειά σας. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, όχι για την ανταμοιβή, αλλά για τη χαρά που απλόχερα θα τους προσφέρουμε. Σύντομα, θα δημιουργηθούν διάφορα σημεία περισυλλογής στην πόλη μας! Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στη δράση μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω email “diasostikiomadapierias2001@gmail.com”, είτε τηλεφωνικώς στον ακόλουθο αριθμό: 698 864 7996.

Ας μαζέψουμε καπάκια και πλαστικά μπουκάλια και ας μοιράσουμε χαμόγελα!

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ