Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης

Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης

  • Έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονιά και χαμηλές θερμοκρασίες

 

Σε πλήρη εξέλιξη από χθες το πρωί, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και έως αυτή την ώρα είναι οι συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκόμενων αντιδημαρχιών, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης, για τον αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο ευθύνης του, όπου συνεχίζονται οι έντονες χιονοπτώσεις.

Αυτή την ώρα επιχειρεί το σύνολο των αποχιονιστικών μηχανημάτων (γκρέηντερ, αλατιέρες, ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, μηχανήματα έργου κ.α.), με αποτέλεσμα να διατηρείται η ομαλή σε γενικές γραμμές κυκλοφορία. Καλούνται ωστόσο οι δημότες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους. Σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, ο Δήμος Κατερίνης παρεμβαίνει, όπου απαιτείται, για τη διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

«Όλες οι υπηρεσίες μας από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε ετοιμότητα βάσει του αρχικού μας σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης στο σύνολο του Δήμου. Είμαστε σε επιφυλακή και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί και το προσωπικό της ΔΕΥΑ Κατερίνης, για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτες καταστάσεις που θα προκύψουν στο δίκτυο αγωγών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, έχει τεθεί στη διάθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας ο στόλος των οχημάτων της Επιχείρησης.

Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης: 6942 554 710 & 2351350 505 μπορούν να αναφέρουν οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ