Τελετή αγιασμού και εγκαινίων στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας  

Τελετή αγιασμού και εγκαινίων στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

 

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, ο αγιασμός και τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων  της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, στο Παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ.κ. Γεώργιο. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ.κ. Γεώργιος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανέστης Μυστρίδης, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο Ταξίαρχος της XXIVης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας  κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος και προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Δημήτριος Ντούρος, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ροδή Ελευθεριάδου. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους  ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου κ. Αναστάσιος Καρατζάς, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης καθώς επίσης και αρκετοί Φορείς, Σύλλογοι, Συνεργάτες και Φίλοι της Ομάδας.

Μέσα από τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες, τονίστηκε ο ρόλος των εθελοντών μέσα στην κοινωνία, η προσφορά τους, καθώς και το ανιδιοτελές έργο τους.  Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους νέους χώρους της Διασωστικής ομάδας, και ενημερώθηκαν για τη δράση και το έργο της.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στον αγιασμό και στα εγκαίνια του νέου της χώρου και δίνει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να προσφέρει όπου και όταν χρειαστεί και να συνδράμει στο κοινωνικό σύνολο, θέτοντας τις βάσεις για έναν πιο όμορφο κόσμο…τον κόσμο του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ