Το Teqball ήρθε στην Κατερίνη!

Το Teqball ήρθε στην Κατερίνη!

  • Η τελευταία καινοτομία στον αθλητικό εξοπλισμό εγκαθίσταται στο πάρκο & στα δημοτικά αθλητικά κέντρα

 

Μοιάζει με το ποδόσφαιρο. Θυμίζει το ποδοβόλεϊ και συναντά το πινγκ – πονγκ.  Ο λόγος για το Teqball, ένα βασικό πολυλειτουργικό εργαλείο προπόνησης αλλά και παιχνίδι, που ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) εγκατέστησαν ήδη στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, ενώ έπεται και συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, στο Α’ ΔΑΚ, τα δύο πρώτα «κατηφορικά» και κυρτά στις άκρες (για να διευκολύνεται η κυκλοφορία της ποδοσφαιρικής μπάλας μικρότερων διαστάσεων), τραπέζια με φιλέ Teqball, κερδίζουν καθημερινά ολοένα και περισσότερους φίλους όλων των ηλικιών. Μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα αθλητική δραστηριότητα, που μπορεί να γίνει διασκέδαση, καθώς και προπόνηση απαιτήσεων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

«Στην Κατερίνη, κάνουμε την καθημερινότητά μας αθλητική, χαρούμενη και πιο διασκεδαστική. Καλώ όλους τους φίλους και φίλες της άθλησης να γνωρίσουν το Teqball και να απολαύσουν τον υπέροχο συνδυασμό πινγκ-πονγκ και ποδοσφαίρου»  σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Η χρήση του Teqball αποτελεί την τελευταία καινοτομία στον αθλητικό εξοπλισμό που βασίζεται στο ποδόσφαιρο» επισημαίνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Μπεινάς, ο οποίος διευκρινίζει ότι σε πρώτη φάση προγραμματίζεται η τοποθέτηση δύο ακόμη τραπεζιών και ειδικότερα ενός στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και ενός ακόμη στο Δημοτικό πάρκο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο Δήμος Κατερίνης συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων ανά την Ελλάδα Δήμων, που φιλοδοξούν να αναπτύξουν το Teqball, ένα άθλημα, το οποίο ήδη αναγνωρίστηκε από την Ολυμπιακή επιτροπή της Ασίας και σκοπεύει να διεκδικήσει σύντομα θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με λίγα λόγια, το Teqball παίζεται κάπως έτσι: με τα πόδια από 2, 4 ή και περισσότερους παίκτες, ενώ δεν υπάρχει καμία σωματική επαφή μεταξύ τους. Υπάγεται στους κανονισμούς του πινγκ – πονγκ. Οι παίκτες έχουν δικαίωμα να ακουμπάνε την μπάλα μόνο με τα πόδια, το κεφάλι ή το στήθος και τους ώμους. Επίσης, υποχρέωση να τη στέλνουν στην αντίπαλη πλευρά του τραπεζιού, ενώ απαγορεύεται να την πιάσουν με τα χέρια (όπως στο ποδόσφαιρο & στο πινγκ πονγκ) και να ακουμπήσει στο φιλέ

Related Posts

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ