Εκπαίδευση «πρώτων βοηθειών» σε στελέχη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΔΗΚ Δ.Κατερίνης. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Εκπαίδευση «πρώτων βοηθειών» σε στελέχη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΔΗΚ Δ.Κατερίνης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Εκπαίδευση, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για την παροχή «Πρώτων Βοηθειών» και την υποστήριξης ζωής που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, πραγματοποίησε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε στελέχη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ.Κατερίνης, την Τετάρτη 15/7/2020, ύστερα από συνεννόηση με τη ΔΗΚΕΔΗΚ.

Η ενημέρωση έγινε από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες και ειδικότερα από την Πρόεδρο και Διευθύντρια προγράμματος του ERC, Αθηνά Γεραρίδου, την Ιωάννα Μαυρίδου καθώς και τη Χριστίνα Μπέζα. Στο πρόγραμμα παροχής «Πρώτων Βοηθειών» συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ, Σταύρος Χριστοφορίδης, η Αντιπρόεδρος, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, καθώς επίσης και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Ζησιμόπουλος.

Αρχικά, η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητικά στοιχεία για τις «Πρώτες Βοήθειες» ενώ στη συνέχεια τα στελέχη της ΔΗΚΕΔΗΚ εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Επίσης, ενημέρωση έγινε και για την ασφαλή προσέγγιση σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες του ERC, λόγω Covid-19. Ακόμη, δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες και καταρρίφθηκαν αρκετοί μύθοι γύρω από τις «Πρώτες Βοήθειες».

Related Posts