Ενημερωτικές εξορμήσεις του Δ.Κατερίνης σε Τοπικές Κοινότητες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχάρου

Ενημερωτικές εξορμήσεις του Δ.Κατερίνης σε Τοπικές Κοινότητες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχάρου

 

Μια νέα δράση στον τομέα της υγείας προωθεί ο Δήμος Κατερίνης στην περιφέρεια της πόλης. Πρόκειται για δωρεάν σακχαρομετρήσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, με σκοπό την έρευνα του προδιαβήτη.

Συνδιοργανωτές σ’ αυτή τη δράση είναι ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Ν.Πιερίας με τη στήριξη του Δήμου Κατερίνης, της διασωστικής ομάδας Πιερίας και σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο σπίτι» του Τμήματος Πρόνοιας Δ.Κατερίνης.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας της Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ) και Προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, είναι, πρωτίστως, η πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη αλλά ακολούθως και η αντιμετώπιση αυτής της ολοένα και εξαπλωνόμενης ασθένειας. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης μια ύπουλη και επικίνδυνη ασθένεια είναι μέχρι σήμερα  και παραμένει, κατά βάση, αθεράπευτη ενώ εφ’ όρου ζωής ο ασθενής είναι υπό τακτική ιατρική επίβλεψη και υπό καθημερινή αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο του Δ.Κατερίνης που αποτελούνταν από εκπρόσωπο του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας σε συνεργασία με στελέχη της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δ.Κατερίνης, της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και της Αντιδημαρχίας Κοινοτήτων Δ.Κατερίνης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σακχαρομετρήσεις σε κατοίκους της κοινότητας Λόφου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε όλα τα χωριά της περιφέρειας Κατερίνης.

Η νέα δράση του Δήμου Κατερίνης στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη κρίνεται ως πολύ σημαντική, επειδή η ενημέρωση των πολιτών σε ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η υγεία, αποτελεί την καλύτερη πρόληψη για τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης αυτής της ασθένειας, αλλά όχι μόνο.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ο Σακχαρώδης Διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατους κινδύνους σε ζωτικά όργανα του ανθρώπου και μπορεί να τον οδηγήσει σε μεγάλη αναπηρία ή ακόμη και στον θάνατο.

Η αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας επιφέρει ταλαιπωρία για τον ασθενή και για την οικογένειά του αλλά έχει και πολύ μεγάλο κόστος για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ισορροπία επιπέδων του Σακχάρου στο αίμα σχετίζεται όχι μόνο με φαρμακευτική αγωγή αλλά και με τον τρόπο διατροφής του ασθενή καθώς επίσης και με την καθημερινή του άσκηση.

Οι μετρήσεις σακχάρου, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δ. Κατερίνης, θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 8:00 έως 10:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται ως εξής:

 

Τρίτη 21/01/2020             Εξοχή

Τετάρτη 22/01/2020        Αρωνάς

Πέμπτη 23/01/2020         Μοσχοπόταμος

Παρασκευή 24/01/2020   Βρία

 

Δευτέρα 27/01/2020        Κορινός

Τρίτη 28/01/2020            Λαγοράχη

Τετάρτη 29/01/2020        Ελατοχώρι

Πέμπτη 30/01/2020         Άνω Άγιος Ιωάννης

Παρασκευή 31/01/2020  Άγιος Δημήτριος

 

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα μετρήσεων έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης: www.katerini.gr.

Περισσότερες πληροφορίες: https://katerini.gr/2020/01/16/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%b1%ce%ba%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82/