Επίσκεψη του τμήματος Κομμωτικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, το τμήμα “Κομμωτικής Τέχνης” της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Το τμήμα συνόδευε η καθηγήτρια κ. Δημοπούλου Γεωργία.

Τα μέλη του τμήματος, ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Διασωστικής Ομάδας από την κ. Γεραρίδου Αθηνά (Πρόεδρο της Δ.Ο.Π.), την κ. Μαυρίδου Ιωάννα και την κ. Μπέζα Χριστίνα.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, και να εφαρμόσουν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, καθώς και η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Επίσης, παρακολούθησαν και εφάρμοσαν τον τρόπο τοποθέτησης ενός ατόμου σε Πλάγια θέση Ασφαλείας, αλλά και τις μεθόδους αντιμετώπισης της Πνιγμονής (τεχνική Heimlich).

Ολοκληρώνοντας, τα μέλη του τμήματος “Κομμωτικής Τέχνης” είχαν τη δυνατότητα μέσα από την επίσκεψή τους, να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες και να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν. Άλλωστε, είναι δεδομένο πως η γνώση είναι δύναμη (Φιλόσοφος –  Φραγκίσκος Βάκων). Συνεπώς, η δύναμη της γνώσης των Α’ Βοηθειών σε συνδυασμό με τη θέληση, καθιστούν κάθε άτομο ικανό να προσφέρει τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες, και να σώσει ζωές σε μια δύσκολη στιγμή.