Ευχαριστήριο από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας για το 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Το 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου έριξε την αυλαία του. Μισός αιώνας προσφοράς, μισός αιώνας με πολιτιστικά δρώμενα, μισός αιώνας πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα στο νομό. Ένας σημαντικότατος θεσμός καθόσον βοηθά στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού, ενώ μέσω της εξωστρέφειας που διαθέτει, ενισχύει τη διαλεκτική σχέση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Επίσης έχει βοηθήσει στην αξιοποίηση και  στην προώθηση του τοπικού πολιτισμού και των αξιών αυτού.

Σαφέστατα, πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο προσφέρει στους θεατές του την ευκαιρία να ταξιδέψουν στα ιδιαίτερα μονοπάτια του πολιτισμού μέσω του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ολύμπου οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το  αρχαίο θέατρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα, τα αρχαία Λείβηθρα, τον Παντελεήμονα, καθώς και την αρχαία Πύδνα.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου, τηρώντας τους κανόνες προστασίας που έχουν οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, χάρισε μοναδικές στιγμές στους χιλιάδες θεατές που τίμησαν το πρόγραμμά του. Στις μοναδικές αυτές στιγμές αρωγοί ήταν οι εθελοντικές ομάδες καθώς και οι ομάδες υγειονομικής και διασωστικής κάλυψης  Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρείχαν την υγειονομική κάλυψη του Φεστιβάλ.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου, σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιό του, στους εθελοντές , καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη ομαλή διεξαγωγή του.