Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στην ημερίδα με θέμα «Διαβήτης και εκπαίδευση

Η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο  Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ, ημερίδα με θέμα “Διαβήτης και εκπαίδευση.”

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές  Αρχές, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικών και πλήθους κόσμου.  Οι εισηγητές ήταν επιστήμονες από διαφορετικές ειδικότητες οι οποίοι προσέγγισαν τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τη δική τους σκοπιά και ανέλυσαν το θέμα διεξοδικά.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, τιμήθηκαν εκπρόσωποι φορέων για την προσφορά τους στο Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας, στην εκπαίδευση, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία. Τη βράβευσή της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας έκανε ο βουλευτής κ. Φώντας Μπαραλιάκος.

Παράλληλα, στην είσοδο της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και το Νοσηλευτικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά την Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας για τη συνεχόμενη συνεργασία τόσων χρόνων, αλλά και για τη βράβευση της ομάδας. Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού από την Ένωση Διαβητικών Πιερίας είναι πολύ σημαντικές και ωφέλιμες προς όλους. Εξάλλου, όλοι μας μπορούμε να βάλουμε “Τρίποντο στην υγεία”  συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.