Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στην Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας διοργάνωσε στην Κατερίνη μια ημερίδα με διαδραστικό χαρακτήρα.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού πάνω στο σακχαρώδη διαβήτη. Οι αρκετοί ομιλητές προσέγγισαν και ανέλυσαν το θέμα βάσει της ειδικότητάς τους. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητικό «Δίπλωμα» στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας για την εθελοντική υποστήριξη παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη σε δημοτικά σχολεία του Ν. Πιερίας. Επίσης, η ίδια απονομή έγινε και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο τμήμα Νοσηλευτικής για την εθελοντική προσφορά του.

Τους δύο συλλόγους, τη Διασωστική Ομάδα και το Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας, δένει μια συνεχόμενη συνεργασία και υπάρχει ένα κοινό σημείο στην όλη δράση, φυσικά από διαφορετικό «μετερίζι» ο καθένας. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση του κοινού από το σύλλογο Διαβητικών Πιερίας πάνω σε θέματα που αφορούν τον Σακχαρώδη διαβήτη και η Διασωστική Ομάδα πάνω σε θέματα που αφορούν τις πρώτες βοήθειες, καταρρίπτοντας μύθους και φόβους.

Γιατί, οτιδήποτε και αν συναντήσουμε στη ζωή, από άποψη υγείας, πέρα από την αρχική μας άρνηση, πέρα από «το μεγάλο γιατί», πρέπει αυτό να το «αφομοιώσουμε», να το κάνουμε δικό μας, και ας φανεί οξύμωρο, να το αγαπήσουμε, γιατί είναι κομμάτι του εαυτού μας, είναι ο εαυτός μας και με αυτόν θα πορευθούμε.. Μόνον έτσι θα το απομυθοποιήσουμε και θα συνεχίσουμε την πορεία μας…..