Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου

Τα τελευταία χρόνια η Κατερίνη έχει την ευχέρεια να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πόλεις, κυρίως την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτή η ιδιαίτερη διάκριση οφείλεται στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου. Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το οποίο λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια και κάνει την πόλη μας γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο χαρακτήρας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού είναι καθαρά φιλανθρωπικός, αλληλέγγυος και αχρήματος. Οι επισκέπτες αντί εισόδου μπορούν να προσκομίσουν στην είσοδο προαιρετικά δύο κιλά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο. Βασικός πυλώνας του συγκεκριμένου Χωριού είναι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας (ΕΟΔνΠ). Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού Πιερίας μαζί με τους πολυάριθμους εθελοντές της, αρκετοί εκ των οποίων έρχονται ακόμη και από το εξωτερικό, συνδράμουν στην επίτευξη ενός κοινού σκοπού, που είναι η οργάνωση και η ομαλή λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό ανοιχτό σε όλο το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπου συνδυάζει αρμονικά την αλληλεγγύη, το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και τα εδέσματα -ροφήματα. Οι  μικροί φίλοι του χωριού έχουν τη δυνατότητα να αναβιώσουν τα «ξεχασμένα» παιχνίδια με τα οποία διασκέδαζαν οι παλαιότερες γενιές, αλλά και να συνδυάσουν τη δημιουργικότητα με τη μάθηση. Οι μεγαλύτεροι φίλοι του χωριού έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν μέσα από ποικίλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, και όλοι μαζί να απολαύσουν υπέροχα εδέσματα και ροφήματα. Αξίζει να τονιστεί πως είναι ένα χωριό το οποίο αποπνέει μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και αλληλεγγύης. Μια ατμόσφαιρα, η οποία «αγγίζει» και «μαλακώνει» τις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας είχε την τιμή να καλύψει υγειονομικά  τη χρονική περίοδο της λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Μέσα από την παρουσία μας στο συγκεκριμένο χωριό γίναμε θεατές των ευχών και των ονείρων των μικρών παιδιών, όπου καθημερινά ταξίδευαν από το Χωριό του Κόσμου μέσα από τα πολύχρωμα αερόστατα.

Η ομάδα μας συγχαίρει την Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας, καθώς και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που βοήθησαν και συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία του πιο «ζεστού» Χριστουγεννιάτικου χωριού, και τους εύχεται το 2019 να εξελιχθεί σε μια ακόμη πιο όμορφη και δημιουργική χρονιά.