Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο KateriniBikeChallenge

”Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο KateriniBikeChallenge”

Την Κυριακή 28 Μαρτίου η Ποδηλατική Από – Δράση Πιερίας διοργάνωσε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ποδηλατάδα στην πόλη της Κατερίνης. Πρόκειται ποδηλατάδα στην οποία τηρήθηκαν από τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες όλες οι υγειονομικές προφυλάξεις και περιορισμοί μετακίνησης. Οι συμμετέχοντες ποδηλάτησαν ελεύθερα, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός,  σε διάφορες διαδρομές μέσα στην Κατερίνη από τις 11:00 έως τις 13:00.

Ο βασικός στόχος της παραπάνω εκδήλωσης ήταν και είναι η δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών στη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη, αλλά και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών που θα διευκολύνουν τους ποδηλάτες να κινηθούν με ασφάλεια.

Η αλήθεια είναι πως το ποδήλατο είναι ένα εναλλακτικό μεταφορικό μέσο φιλικό ως προς το περιβάλλον, τον πλανήτη, τον άνθρωπο και τη ζωή. Για τον λόγο αυτό κάποια από τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και πιο συγκεκριμένα οι: Ζάρκος Λεωνίδας, Κατσίκας Νίκος, Τζήμα Μαρία και Ρετσίδης Δημοσθένης συμμετείχαν μεμονωμένα και τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στήριξαν την πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από – Δρασης.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια, τόσο στους διοργανωτές και στις διοργανώτριες της ποδηλατάδας, όσο και στους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες  που φώτισαν και έδωσαν πνοή και χρώμα στην πόλη της Κατερίνης με τα χαμόγελά τους σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.