Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Olympus Geo trail

Ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος Olympus Geo Trail πραγματοποιήθηκε στο ιερό βουνό του Ολύμπου, στις 21 Αυγούστου 2022. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν το ερειπωμένο χωριό της Παλαιά Βροντούς Πιερίας. Αναμφίβολα, είναι ένας χώρος μοναδικής ομορφιάς στους πρόποδες του Ολύμπου.

 Το τρέξιμο στο βουνό  είναι μία ευχάριστη  δρομική  δραστηριότητα, είναι ένα τρέξιμο περιπέτειας, βελτίωσης της αντοχής και φυσικά της αντοχής στη δύναμη. Κατά τη διάρκεια του οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ξεκουράζονται με τις αλλαγές των παραστάσεων και συνάμα έρχονται σε επαφή με τη φύση.

Η αλήθεια είναι πως οι αγώνες βουνού έχουν αποκτήσει πολλούς φανατικούς φίλους στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζουν την ομορφιά της φύσης με το τρέξιμο. Η Ελλάδα μας διαθέτει αμέτρητα βουνά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό και δεν είναι τυχαίο ότι εκατοντάδες φίλοι του ορεινού τρεξίματος από το εξωτερικό επιλέγουν την Ελλάδα για τους αγώνες τους.

Πολλοί αθλητές από όλη την Ελλάδα τίμησαν τον αγώνα αυτό με την παρουσία τους και την αγωνιστικότητά τους .

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας (ΔΟΠ) είχε την τιμή να καλύψει υγειονομικά και διασωστικά τον αγώνα αυτόν με υγειονομικούς σταθμούς  κατά μήκος και των δύο διαδρομών των 20 χλ και των 12χλ.