Η εκπαίδευση του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ. Ν. Κατερίνης από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των πολιτών συνεργάστηκε με τον Ψυχιατρικό Τομέα του Γ.Ν. Κατερίνης, όπου και ανέλαβε την εκπαίδευση των εργαζομένων, καθώς και των ενοίκων.

Πιο συγκεκριμένα, πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), και ειδικότερα οι κυρίες Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC) και Μαυρίδου Ιωάννα επισκέφτηκαν συνολικά 12 Δομές του Ψυχιατρικού Τομέα. Στις  δομές συμπεριλαμβάνονταν τα Οικοτροφεία, οι Ξενώνες, τα Προστατευόμενα Διαμερίσματα, τα Κέντρα Ημέρας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Συνολικά, 77 εργαζόμενοι νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, καθώς και ένοικοι των δομών εκπαιδεύτηκαν πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής. Πιο συγκεκριμένα, εξοικειώθηκαν στην εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας, καθώς και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Η γνώση των Α’ Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε μέλος της κοινωνίας μας για την καλύτερη δυνατή προσφορά σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Βρετανό Φιλόσοφο, Herbert Spencer, ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά το προσωπικό και τους ενοίκους του Ψυχιατρικού Τομέα για τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.

 

Related Posts