ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΩΣ ΦΟΡΙΕΤΑΙ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΩΣ ΦΟΡΙΕΤΑΙ

Γιατρός περιγράφει ποια είναι η σωστή χρήση

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμιο πανικό και όλοι επιθυμούν να προμηθευτούν με προστατευτικές μάσκες προκειμένου να τις χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις τους. Ο καθηγητής – πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, αρχικά ανέφερε πως η υστερία που υπάρχει για τον κορωνοϊό είναι αδικαιολόγητη και στη συνέχεια εξήγησε ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας.

 

«Δεν υπάρχουν ειδικές προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό. Να πούμε τα αυτονόητα, προφανώς οι άνθρωποι αρχίζουν και πανικοβάλλονται και αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από τις απλές μάσκες. Η απλή μάσκα έχει διαφορετικό χρώμα από τη μία πλευρά, πράσινη ή μπλε και λευκή από την εσωτερική πλευρά». Παράλληλα πρόσθεσε πως η μάσκα αυτή φοριέται πάντα με το χρωματιστό μέρος προς τα έξω, λένε διάφορα στο ίντερνετ. Δεν είναι δύο πλευρών, μόνο μια πλευρά είναι η σωστή και είναι μίας χρήσης. Αυτό που κάποιος την βγάζει, την ακουμπάει, την βάζει στην τσέπη και την ξαναβάζει, είναι τρελά πράγματα».

 

Τέλος επεσήμανε πως «τη μάσκα πρέπει να την πιάσουμε από τα πλάγια, δεν αγγίζω ποτέ το εξωτερικό, όταν θέλω να την βγάλω, την διπλώνουμε από το εσωτερικό και θα την πετάξω στο καλάθι των αχρήστων και θα απολυμάνω αμέσως τα χέρια μου». Σημαντική η σωστή χρήση της μάσκας για να μην μεταδοθούν μικρόβια.

 

 

 

Πηγή: https://www.alphafreepress.gr/

Φωτο: https://www.madata.gr/

Ανάκτηση 05/02/2020