Μαθήματα Δασοπυρόσβεσης και Δασοπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης για τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.

Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των μελών των εθελοντικών ομάδων και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2019, το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θεμελίωσε δυο εκπαιδευτικά προγράμματα με θεματικές ενότητες τη «Δασοπροστασία» και τη «Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση».

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρακολούθησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα της «Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης» από κοινού με το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.. Οι πυροσβέστες – εκπαιδευτές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης επιμόρφωσαν τους συμμετέχοντες πάνω στη δασοπροστασία, στη δασοπυρόσβεση, στα πυροσβεστικά υλικά και μέσα, στα αίτια των πυρκαγιών, στα μέτρα πρόληψης,  στις πρώτες βοήθειες, στον προσανατολισμό και στις επικοινωνίες.

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων. Πιο συγκεκριμένα, έξι μέλη της Διασωστικής Ομάδας, εξετάστηκαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν. Οι εκπαιδευόμενοι μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων είχαν την ευχέρεια να παρακολουθήσουν μια επίδειξη των υλικών και των εργαλείων των πυροσβεστικών οχημάτων.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, κ. Ευάγγελο Φαλάρα, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτές – πυροσβέστες για την εποικοδομητική εκπαίδευση που παρείχαν στα μέλη της. Το ανθρώπινο δυναμικό της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας βρίσκεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, έτσι ώστε να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, όποτε κριθεί απαραίτητο.