Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής, κ. Θωμά Τουργαΐδη,  της γραμματέως κ. Μαίρης Μητσέλου, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθηκε στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, όπου παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου τη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες ενημερώθηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και πιο συγκεκριμένα από  την κ. Μαρανή Άντζελα και τον κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Η αυξημένη τουριστική περίοδος καθιστά αναγκαία και επιτακτική τη γνώση  των Πρώτων Βοηθειών, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι επισκέπτες του νομού μας και όχι μόνο. Ευελπιστούμε η παρουσία μας να ήταν εποικοδομητική, και όλοι οι συμμετέχοντες  και οι συμμετέχουσες να απέκτησαν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά την Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής για την πρόσκληση, το ξενοδοχείο «KOSTAS» για την άψογη φιλοξενία, καθώς και τους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες για τη συνεργασία.

Related Posts