”Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας”

”Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας”

Τη Δευτέρα της 04ης Απριλίου, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Εκεί πραγματοποιήθηκε μια ημερίδα με θέμα: «Μαθαίνω να σώζω μια ζωή – Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών».

Η συγκεκριμένη ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τον διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, της προϊσταμένης του 5ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, καθώς και της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Δίου.

Βασικός σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στους εκπαιδευτικούς. Η παρουσίαση ήταν προσαρμοσμένη στους κανόνες προστασίας που έχουν οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από τις κατευθυντήριες οδηγίες του ERC. Τόσο οι εκπαιδεύτριες, όσο και οι παρευρισκόμενοι και παρευρισκόμενες τήρησαν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες: Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος ERC) και Μαρανή Άντζελα ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες σε ποικίλα περιστατικά (τραύμα, κακώσεις, ρινορραγία, έγκαυμα, λιποθυμία, αλλεργίες, τσιμπήματα κ.ά.), για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα και παράλληλα κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εξάσκησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Ευελπιστούμε η παρουσία μας να ήταν εποικοδομητική και όλοι οι παρευρισκόμενοι/ες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής των Πρώτων Βοηθειών. Άλλωστε, όλοι μας αξιοποιώντας με δημιουργικό τρόπο τα δυο μας χέρια, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες και να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές της επιμορφωτικής ημερίδας για την πρόσκληση, τη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία τους, καθώς επίσης και όλους τους παρευρισκόμενους.

Related Posts