Παρουσίαση Α’ Βοηθειών και Τεχνικής Αφαίρεσης Κράνους από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Chopper Riders Club

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας βρέθηκε στο “Chopper Riders Club” μετά από πρόσκλησή του κ. Γιώργου Ιωάννου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση των Α΄ Βοηθειών, καθώς και της διαδικασίας αφαίρεσης κράνους σε μοτοσικλετιστές.

Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες του “Chopper Riders Club” ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες κ. Αθηνά Γεραρίδου, κ. Άντζελα Μαρανή και κ. Ιωάννα Μαυρίδου σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες και για τη διαδικασία αφαίρεσης του κράνους.

Έπειτα, ακολούθησε η εξάσκηση τους πάνω σε βασικές πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα, εξασκήθηκαν στον τρόπο της άμεσης Αφαίρεσης του Κράνους σε μοτοσικλετιστές στον τόπο του ατυχήματος, στην  Πλάγια θέση Ασφαλείας, καθώς και στην τεχνική εξαγωγής ενός ξένου σώματος κατά την κατάποση, δηλαδή την τεχνική Heimlich.

Ευελπιστούμε η παρουσία μας στο “Chopper Riders Club”  να ήταν εποικοδομητική και να λειτούργησε ως έναυσμα στους παρευρισκόμενους για την περαιτέρω ενίσχυση των γνώσεων τους, αλλά και την εφαρμογή αυτών σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας τους ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία τους.

 

Related Posts