Παρουσίαση Α Βοηθειών στο Σύλλογο Αιμοδοτών «Ο Άγιος Δημήτριος Κολινδρού»

Παρουσίαση Α Βοηθειών στο Σύλλογο Αιμοδορών «Ο Άγιος Δημήτριος Κολινδρού»

Την περασμένη Κυριακή στις 20 Μαρτίου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Αιμοδοτών «Ο Άγιος Δημήτριος Κολινδρού», βρέθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού, όπου και πραγματοποίησε παρουσίαση ΚΑΡΠΑ και επέδειξε τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED).


Καθ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας ο κόσμος παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον την όλη παρουσίαση και δόθηκε η ευκαιρία να επιλυθούν πολλά ερωτήματα και να καταρριφθεί ο φόβος για τη χρήση του απινιδωτή.


Άλλωστε σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως και στον Κολινδρό, υπάρχουν πλέον Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Η παροχή Πρώτων Βοηθειών με Αυτόματο Απινιδωτή σε συνδυασμό με Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, κάνει την διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του και οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιακή ανακοπή συμβαίνουν αιφνίδια, εκτός νοσοκομείου.


Ως Διασωστική Ομάδα Πιερίας οφείλουμε να πούμε ένα «μεγάλο μπράβο» στο Σύλλογο Αιμοδοτών «Ο Άγιος Δημήτριος Κολινδρού», την κ. Θωμαή Γκιοϊλέ για την όμορφη φιλοξενία τους και να επισημάνουμε την πραγματικά μεγάλη προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών που μας έκανε και έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.


Το τελικό συμπέρασμα που εισπράξαμε από αυτή την παρουσίαση Α Βοηθειών είναι ότι: «Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.»

Related Posts