Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Το Σάββατο στις 02Απριλίου του2022, στις εγκαταστάσεις της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS), από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης). Η πιστοποίηση ήταν προσαρμοσμένη στους κανόνες προστασίας που έχουν οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από τις κατευθυντήριες οδηγίες του ERC. Τόσο οι εκπαιδευτές, όσο και οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες τήρησαν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και προστασίας πριν από την έναρξη, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της πιστοποίησης.

Αρχικά, οι εκπαιδευτές Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC) Μαρανή Άντζελα και Νικολόπουλος Παναγιώτης ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα, αλλά και κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πιστοποίησης ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή. Όπως υποστηρίζει ένας Αμερικανός Πανεπιστημιακός, και πιο συγκεκριμένα ο David Starr Jordan: «Η σοφία είναι να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ικανότητα είναι να ξέρεις πώς να το κάνεις και αρετή είναι να το κάνεις».

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες!

Related Posts