Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.)

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS), από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες: κ. Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC), κ. Μαυρίδου Ιωάννα, κ. Μπέζα Χριστίνα, κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη και κ. Τζιότζιου Μαρίνα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα, αλλά και κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πιστοποίησης οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, και να προσφέρουν τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Εξάλλου, σύμφωνα με τον J. Andrew Holmes «Μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί».

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες και τους εύχεται καλό καλοκαίρι!

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκπαίδευσης – πιστοποίησης επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.