Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.)

Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS), από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Αρχικά, οι εκπαιδεύτριες: Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC), Γιαννούλη Διονυσία (Συνδιευθύντρια Προγράμματος του ERC) Λιακοπούλου Ουρανία, Μαρανή Άντζελα, Μαυρίδου Ιωάννα και Μπέζα Χριστίνα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα, αλλά και κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Όπως υποστηρίζει ένας Αμερικανός Πανεπιστημιακός, και πιο συγκεκριμένα ο David Starr Jordan: «Η σοφία είναι να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ικανότητα είναι να ξέρεις πώς να το κάνεις και αρετή είναι να το κάνεις». Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πιστοποίησης ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες!

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκπαίδευσης – πιστοποίησης επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας Λεωνίδα Ζάρκο.