Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης

Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης

  • Έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονιά και χαμηλές θερμοκρασίες

 

Σε πλήρη εξέλιξη από χθες το πρωί, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και έως αυτή την ώρα είναι οι συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκόμενων αντιδημαρχιών, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης, για τον αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο ευθύνης του, όπου συνεχίζονται οι έντονες χιονοπτώσεις.

Αυτή την ώρα επιχειρεί το σύνολο των αποχιονιστικών μηχανημάτων (γκρέηντερ, αλατιέρες, ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, μηχανήματα έργου κ.α.), με αποτέλεσμα να διατηρείται η ομαλή σε γενικές γραμμές κυκλοφορία. Καλούνται ωστόσο οι δημότες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους. Σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, ο Δήμος Κατερίνης παρεμβαίνει, όπου απαιτείται, για τη διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

«Όλες οι υπηρεσίες μας από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε ετοιμότητα βάσει του αρχικού μας σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης στο σύνολο του Δήμου. Είμαστε σε επιφυλακή και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί και το προσωπικό της ΔΕΥΑ Κατερίνης, για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτες καταστάσεις που θα προκύψουν στο δίκτυο αγωγών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, έχει τεθεί στη διάθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας ο στόλος των οχημάτων της Επιχείρησης.

Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης: 6942 554 710 & 2351350 505 μπορούν να αναφέρουν οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.