Τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στη Λεπτοκαρυά Πιερίας έπειτα από τη Σύμπραξη του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, του Αθλητικού Συλλόγου «Μύτικας» και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας περίπου πριν δυο μήνες παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, όπου μετά από πρόσκληση του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς «Μύτικας» και του εφημέριου πατήρ Αθανασίου, μίλησε στο εκκλησίασμα για την αναγκαιότητα της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Οι κάτοικοι της Λεπτοκαρυάς κατανόησαν την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην κοινότητα τους, καθώς επίσης και της χρησιμότητάς του στη διατήρηση μιας ανθρώπινης ζωής. Η άμεση κινητοποίησή τους συνέβαλε στη συγκέντρωση ενός υψηλού χρηματικού ποσού, ικανού για την αγορά ενός απινιδωτή.

Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της Λεπτοκαρυάς κατάφεραν να αγοράσουν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας με έδρα τη Λεπτοκαρυά, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με την κίνηση αυτή οι κάτοικοι της Λεπτοκαρυάς δημιούργησαν μια ασφαλέστερη κοινότητα, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη τους. Η πράξη τους αποδεικνύει έμπρακτα πως η υγεία και κατ’ επέκταση η ανθρώπινη ζωή είναι το πρώτιστο και ύψιστο αγαθό κάθε ανθρώπου.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αστυνόμος Α’ Βλάχος Χρήστος, καθώς και όλα τα μέλη του τμήματος θα εκπαιδευτούν πάνω στη Βασική υποστήριξη της ζωής και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Εξάλλου, και ο Ιπποκράτης μέσα από τη φράση του «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για την υγεία. Κι αυτό γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, με το οποίο έχει προικιστεί ο άνθρωπος, για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας νιώθει ιδιαίτερη τιμή που βοήθησε στην άμεση κινητοποίηση μιας μεγάλης κοινότητας ανθρώπων για την απόκτηση ενός απινιδωτή. Επίσης, συγχαίρει θερμά τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς «Μύτικας»,  τον εφημέριο πατήρ Αθανάσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Αστυνόμος Α’ Βλάχο Χρήστο, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην απόκτηση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.