Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου… “Ένας διαφορετικός τρόπος να χαρείς την ζωή”

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου…

“Ένας διαφορετικός τρόπος να χαρείς την ζωή”

Την Τετάρτη 03 Ιουνίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου η Ποδηλατική Από – Δράση Πιερίας διοργάνωσε από κοινού με τον Δήμο Κατερίνης μια ποδηλατάδα/ποδηλατοβόλτα. Πρόκειται για μια δράση, η οποία τίμησε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τόσο το ποδήλατο ως ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο, φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο μέσο μεταφοράς, όσο και τους ίδιους τους ποδηλάτες.

Η έναρξη της ποδηλατάδας/ποδηλατοβόλτας πραγματοποιήθηκε από την Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση τις γύρω περιοχές και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των συμμετεχόντων στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην ποδηλατάδα/ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου μεταδίδοντας ηχηρά το αίτημα για τη δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών στη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη, καθώς και των κατάλληλων υποδομών που θα διευκολύνουν τους ποδηλάτες να κινηθούν με ασφάλεια.

Ο σκοπός των δράσεων της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας ήταν και είναι η καλλιέργεια βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Οι δράσεις τους στοχεύουν στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, στην προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξιοποίηση εναλλακτικών και βιώσιμων τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη τους με βασικό μέσο μεταφοράς το ποδήλατο.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με το σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια τόσο όμορφη ποδηλατάδα/ποδηλατοβόλτα. Και οι δυο εθελοντικές ομάδες, στηρίζοντας ενεργά τις δράσεις της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, παρείχαν την υγειονομική κάλυψη της ποδηλατάδας/ποδηλατοβόλτας καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια, τόσο στους διοργανωτές και στις διοργανώτριες της ποδηλατάδας/ποδηλατοβόλτας, όσο και στους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες που φώτισαν και έδωσαν πνοή και χρώμα στην πόλη της Κατερίνης με τα χαμόγελα και τα ποδήλατά τους.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.

Περί rescueteampieria 144 Άρθρα
«ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ» με έδρα την Κατερίνη. Όταν αυτό απαιτείται ο Σύλλογος μπορεί να εμφανίζεται και με την διεθνή του επωνυμία στην αγγλική «Rescue Team of Pieria». Ο Σύλλογος μας είναι ενταγμένος στη Πολιτική Προστασία, και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους Δημόσιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), αλλά και με τους άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους. Έχουμε λάβει μέρος σε όλα τα ατυχήματα, που έχουν συμβεί στη περιοχή μας, όπως ατυχήματα στο Όλυμπο, τροχαία ατυχήματα, Θαλάσσια ατυχήματα. Άλλες δραστηριότητες του συλλόγου : Εκπαίδευση των μελών τηςΟμάδας, στις πρώτες βοήθειες και σε άλλες δεξιότητες, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ενημέρωση,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση πολιτών στις πρώτες βοήθειες, σε τμήματα που γίνονται δύο με τρείς φορές τον χρόνο, κάθε Δευτέρα απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ α) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών στα πλαίσια της έρευνας και διάσωσης με την κατά το δυνατόν οργάνωση προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με ηθικό, κοινωνικό, διασωστικό, επιστημονικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία οπτικοακουστικού υλικού, και εντύπων κάθε είδους. β) Η επιστημονική αναζήτηση μεθόδων, τεχνικών και ευρεσιτεχνιών καθώς και η απόκτηση, χρησιμοποίηση και τελειοποίηση οργάνων και βοηθημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης και παροχή άμεσης βοήθειας. γ) Η συμμετοχή - κατά τμήμα ή συνολικά – σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο Εξωτερικό δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών Σωματείων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, των Αθλητικών και λοιπών Αρχών του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει πενταμμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Προβλέπεται η λειτουργία των παρακάτω Επιτροπών: 1. Επιτροπή Ενημέρωσης – Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων. 2. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συντονισμού της Έρευνας- Διάσωσης. 3. Επιτροπή Προμηθειών - Διασωστικών Υλικών & Ραδιοτηλεπικοινωνιών. ΟΜΑΔΕΣ Α. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης σε εξειδικευμένες περιπτώσεις : Σε κλειστό περιορισμένο χώρο, σε ατυχήματα με επικίνδυνα υλικά, σε ατυχήματα από οχήματα, σε πυρκαγιές, μετά από σεισμό, Αστική Διάσωση. Β. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο βουνό Γ. Ομάδα : Έρευνας και Διάσωσης στο νερό Δ. ΟΜΑΔΑ: ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ