Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου… “Ένας διαφορετικός τρόπος να χαρείς την ζωή”

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου…

“Ένας διαφορετικός τρόπος να χαρείς την ζωή”

Την Τετάρτη 03 Ιουνίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου η Ποδηλατική Από – Δράση Πιερίας διοργάνωσε από κοινού με τον Δήμο Κατερίνης μια ποδηλατάδα/ποδηλατοβόλτα. Πρόκειται για μια δράση, η οποία τίμησε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τόσο το ποδήλατο ως ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο, φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο μέσο μεταφοράς, όσο και τους ίδιους τους ποδηλάτες.

Η έναρξη της ποδηλατάδας/ποδηλατοβόλτας πραγματοποιήθηκε από την Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση τις γύρω περιοχές και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των συμμετεχόντων στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην ποδηλατάδα/ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου μεταδίδοντας ηχηρά το αίτημα για τη δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών στη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη, καθώς και των κατάλληλων υποδομών που θα διευκολύνουν τους ποδηλάτες να κινηθούν με ασφάλεια.

Ο σκοπός των δράσεων της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας ήταν και είναι η καλλιέργεια βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Οι δράσεις τους στοχεύουν στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, στην προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξιοποίηση εναλλακτικών και βιώσιμων τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη τους με βασικό μέσο μεταφοράς το ποδήλατο.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με το σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια τόσο όμορφη ποδηλατάδα/ποδηλατοβόλτα. Και οι δυο εθελοντικές ομάδες, στηρίζοντας ενεργά τις δράσεις της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, παρείχαν την υγειονομική κάλυψη της ποδηλατάδας/ποδηλατοβόλτας καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια, τόσο στους διοργανωτές και στις διοργανώτριες της ποδηλατάδας/ποδηλατοβόλτας, όσο και στους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες που φώτισαν και έδωσαν πνοή και χρώμα στην πόλη της Κατερίνης με τα χαμόγελα και τα ποδήλατά τους.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.