Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Φεστιβάλ «ΤΗΜΕΝΙΔΑΙ» Επίλεκτων Μαχητών ΧΟΥΡΟΝ ΙΙΙ

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Φεστιβάλ «ΤΗΜΕΝΙΔΑΙ» Επίλεκτων Μαχητών ΧΟΥΡΟΝ ΙΙΙ”

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 διοργανώθηκε το Φεστιβάλ «ΤΗΜΕΝΙΔΑΙ» Επίλεκτων Μαχητών ΧΟΥΡΟΝ ΙΙΙ στο Κλειστό Β ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, από τον ΑΣ ΧΟΥΡΟΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π.Τ.

Στόχος το «ευ αγωνίζεσθαι» και φυσικά η επανεκκίνηση του αθλητισμού μετά από αρκετό καιρό αποχής των αθλητών και των αθλητριών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Αθλητές και αθλήτριες ποικίλων ηλικιών και αθλητικών σωματείων, μηδένισαν τις χιλιομετρικές αποστάσεις, συγκεντρώθηκαν στην Κατερίνη και διαγωνίστηκαν στις πολεμικές τέχνες.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αθλητές και αθλήτριες εκπαιδευμένους και εκπαιδευμένες στο να διαγωνίζονται δίκαια σε ένα ιδιαίτερα έντονο και απαιτητικό άθλημα. Το χρονόμετρο μας έμαθε την αξιοκρατία, η ύπαρξη των κριτών την εμπιστοσύνη, και οι κανονισμοί των αθλημάτων τα όρια μας μέσα στην κοινωνία.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, διαγωνιζόμενοι και μη, έδειξαν τον απαραίτητο σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές, αλλά και στους αντιπάλους. Για μια ακόμη φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες λειτούργησαν ως πρότυπα μίμησης, καθώς  καλλιέργησαν και ανέδειξαν την έννοια του «Ευ αγωνίζεσθαι». Πρόκειται για μια έννοια που δικαιώνει τον αθλητισμό, καθώς είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το μεγαλείο του κάθε αθλητή/τριας και γενικότερα κάθε ανθρώπου. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη και η σπουδαιότερη νίκη σε κάθε αγώνα.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον διοργανωτή των πολεμικών αγώνων κ. Κωνσταντίνο Χουρίδη, σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που ταξίδεψαν μέχρι την Κατερίνη και διαγωνίστηκαν, και τους εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία. Επίσης, συγχαίρει τους προπονητές και τις προπονήτριες των αθλητών και των αθλητριών για το έργο τους, για τους χαρακτήρες που διαπλάθουν, αλλά και για τις αξίες που καλλιεργούν.