Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο του Αιγινίου

Την Παρασκευή 27 Απριλίου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας» και μετά από πρόσκλησή του διευθυντή κ. Χατζή Διονυσίου βρέθηκε στο Γυμνάσιο του Αιγινίου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμά της παρουσίασης περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Αρχικά, οι εκπαιδευτές κ. Γεραρίδου Αθηνά, κ. Κύρου Αναστάσιος, κ. Λιακοπούλου Ουρανία, κ. Παπαζιός Αναστάσιος και κ. Μπέζα Χριστίνα ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α’ Βοήθειες.

Έπειτα, ακολούθησε η εξάσκηση πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αιγινίου για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.

Η γνώση των Α’ Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ανεξάρτητα από την ηλικία, για την καλύτερη δυνατή προσφορά σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Εξάλλου, σύμφωνα με τον J. Andrew Holmes μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί.

Related Posts