Εκπαίδευση στις Α΄ Βοήθειες από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Κατερίνης

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών συνεργάστηκε για μια ακόμη φορά με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Κατερίνης.

Αρχικά, πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης επισκέφτηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και έδωσαν μαθήματα ζωής. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά και κ. Τζιότζιου Μαρίνα ενημέρωσαν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα, αλλά και κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Ευελπιστούμε η παρουσία μας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να ήταν εποικοδομητική, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους σε μια πιθανή δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και όλους τους εκπαιδευομένους για τη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία.

Related Posts